image discription
Vandaag geopend! Bekijk alle openingstijden
Bezoekadres
Sint Agathaplein, Delft
Plan je route
Kaartverkoop Koop nu online je tickets Bekijk alle prijzen
Tickets

Tickets zijn de hele dag geldig en je mag op elk gewenst moment binnenkomen tussen 11:00 en 16:45 uur.

Lees meer

Over de tentoonstelling

Delft was in de 17de eeuw een broedplaats van talent, een plek waar belangrijke innovaties plaatsvonden. Hier groeide Johannes Vermeer (1632-1675) uit tot een schilder van wereldformaat. Voor het eerst staat het leven van deze wereldberoemde Delftse meester centraal in een tentoonstelling. Topstukken van Delftse tijdgenoten worden getoond naast Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten. Hiermee schetsen we een rijk beeld van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat in Delft in de 17de eeuw.

Lees meer over de tentoonstelling

Plan je bezoek

tooltip

Pieter de Hooch, Portret van een Delftse familie, circa 1657-1660, Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste, Wenen

Kaartverkoop

Wij raden aan om tickets vooraf online te kopen. Dit geldt ook voor houders van een Museumkaart. Tickets zijn de hele dag geldig en je mag op elk gewenst moment binnenkomen tussen 11.00 en 16.45 uur.

Koop nu je tickets

Groepsbezoek

Op aanvraag kan een rondleiding door de tentoonstelling of een lezingarrangement worden geboekt.

Plan je groepsbezoek
tooltip

Pieter de Hooch?
Zelfportret, 1648 - 1649 © Rijksmuseum Amsterdam

Overnachten in Delft

Er is zoveel te beleven tijdens de Vermeer periode. Eén dag in Delft is eigenlijk te kort om de stad te ontdekken. Delft biedt uitstekende accommodatie zoals luxe hotels en bed & breakfasts.

Overnachten in Delft

Bereikbaarheid

Plan je bezoek aan het museum en bekijk wat voor jou de beste route is.

Plan je route

Publicaties

Bij de tentoonstelling verschijnt de rijk geïllustreerde publicatie Het Delft van Vermeer. Uitgegeven door Waanders Uitgevers. Daarnaast verschijnt er een Luxe Gouden Boekje Het meisje met de blauwe steen voor kinderen vanaf 5 jaar en een speciale uitgave van Kunstschrift.

Bekijk de publicaties

Doen & ontdekken

Instap-rondleidingen

Op elke eerste en derde zondag van de maand kun je om 14.00 uur aansluiten bij een rondleiding door de tentoonstelling. Deelname is gratis op vertoon van een entreebewijs.

Lezingen

Verdiep je kennis over Vermeer en volg de lezingenreeks waarin experts ingaan op de relatie tussen Delft en Vermeer.

Bekijk de lezingen

Podwalk

In dit wandelverhaal nemen we de luisteraar mee naar de stad van Vermeer. De podwalk is overal te beluisteren: thuis op je bank, in de trein, maar natuurlijk ook al wandelend door de stad, voor of na het tentoonstellingsbezoek.

Luister de Podwalk

Het Delft van Vermeer Junior

Duik in de wereld van Vermeer! Met deze kijk- en doe opdrachten kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen (4-12 jaar) op stap door de expositie en van alles ontdekken over Vermeer en zijn wereld.

Lees meer

Stadsprogramma

In Delft wandel je zo een schilderij van Johannes Vermeer in. Het historische centrum, de Oude en de Nieuwe kerk, de grachten en herenhuizen brengen je terug naar de 17de-eeuw en laten het verleden tot leven komen. Voor of na de tentoonstelling kun je in Vermeers voetsporen het historische Delft ontdekken met het veelzijdige stadsprogramma.

Bekijk het volledige stadsprogramma

Vermeer in het rijksmuseum

Nog nooit heb je zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien. Het Rijksmuseum in Amsterdam brengt de meeste van Vermeers schilderijen van over de hele wereld samen. Een unieke kans om de schilder beter te leren kennen.

Meer over de tentoonstelling

Het Delft van Vermeer wordt mede mogelijk gemaakt door:

subsidiënten:

 • Gemeente Delft
 • Provincie Zuid-Holland

sponsor:

 • Laatste eer

fondsen:

 • Block Buster Fonds
 • Turing Foundation
 • Prins Bernhard Cultuurfonds
 • Zabawas
 • Jurriaanse
 • Stalpaert van der Wiele
 • Van der Mandele Stichting
 • Stichting voor hulp aan Delfse jongeren